Qui Som


Els DESPERTAFERRO MG som un Moto Grup fundat per entusiastes de les motocicletes del tipus custom. Tenim per objectiu realitzar activitats tals com concentracions dins i fora de Catalunya, assistència a events del món de la motocicleta, festes, reunions... i copiosos dinars i sopars.

Els DESPERTAFERRO estem oberts a tot tipus de marques, sempre supeditats a l'estil Custom i amb cilindrades superiors a 125cc.

Els DESPERTAFERRO vàrem inicar la nostra ruta el gener de 2004, amb uns membres fundadors provinents en la seva majoria d'altres motogrups, amb l'experiència que això ens atorgava rodant per les carreteres.

El Nom 'DESPERTAFERRO'


El crit Desperta Ferro!, que en català medieval era Desperta Ferres!, fou un dels crits de guerra emprat pels almogàvers.

Aquest crit de guerra el proferien abans d'entrar en batalla, per infondre temor entre els enemics i invocar la presència del ferro en la batalla que s'anava a produir. D'altres crits de guerra dels almogàvers foren: Aragó, Aragó!,Via Sus! Via Sus!, Sant Jordi! Sant Jordi!. Tot i així, Desperta Ferro! ha esdevingut el crit més famós dels almogàvers doncs fou l'únic que els era propi i característic. El crit era bramat mentre els almogàvers picaven els rellons de les seves llances i dards contra les pedres del terra, provocant l'esclat de milers d'espurnes.

Aquest crit de guerra ha passat a la Història Militar gràcies a Ramon Muntaner, que el recollí en la seva Crònica. El primer testimoni històric data de l'any 1300, durant la Guerra de Sicília, quan les tropes almogàvers del rei Frederic II de Sicília, liderades per en Guillem Galceran de Cartellà i don Blasco d'Alagón el Vell, van derrotar les tropes franceses de Gautier V de Brienne a la Batalla de Gagliano. De fet Guillem Galceran de Cartellà, considerat el primer gran capità dels almogàvers, ha passat a la història amb el sobrenom de Comte Despertaferro.

Contacte


Si estàs interessat en formar part dels DESPERTAFERRO, o simplements ens vols conèixer, pots contactar amb nosaltres de les següents maneres:

Vine a veure'ns al nostre local els divendres apartir de les 21h, al carrer de l'Estació nº22-A (local), d'Olesa de Montserrat.

Envia'ns un correu a la nostra adreça: despertaferromgc@gmail.com

Entra a la nostra pàgina de facebook

Els Socis


Nom: Miquel (President)
Moto: Kawasaki Vulcan 1700 Voyager

Nom: Mon (Sots-president)
Moto: Honda Shadow VTX1800C / Honda Shadow VTX1800R

Nom: Carles (Secretari)
Moto: Kawasaki Vulcan 500 / Vulcan 1600 Classic

Nom: Eva (Tresorera)
Moto: Yamaha Drag Star 650

Nom: Ferran
Moto: Kawasaki Vulcan 800 Drifter / Indian Scout Sixty / Ossa palillos

Nom: Pere i Montse
Moto: Yamaha Drag Star 650

Nom: Ruben
Moto: Kawasaki Vulcan 1600 Classic

Nom: Eva
Moto: Qingqi Global Eagle 125

Nom: Carles
Moto: Daelim Daystar FI 125

Nom: Megan
Moto: Honda Shadow VT750C

Nom: Bill
Moto: Yamaha XVS Drag Star Classic 1100

Nom: Marc
Moto: Yamaha XVS Drag Star Classic 1100